10 tekenen van autisme die je nooit mag negeren!


autisme spectrum stoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis die iemands vermogen tot communicatie en interactie met anderen aantast. De diagnose wordt meestal gesteld in de kindertijd en wordt gekenmerkt door een combinatie van problemen met sociale interacties, moeilijkheden met verbale en non-verbale communicatie, en repetitieve gedragspatronen. Volgens de DSM-5, een diagnostisch handboek voor psychische stoornissen, omvat deze aandoening de voorheen bekende autistische stoornis, het syndroom van Asperger, de desintegratieve stoornis bij kinderen, en andere niet anderszins gespecificeerde ontwikkelingsstoornissen.

Bij ongeveer 1 op de 54 kinderen is autisme vastgesteld. Bovendien krijgen ongeveer 4 keer zoveel jongens als meisjes de diagnose. Hoewel nog steeds in onderzoek, is de ware oorzaak van autisme niet bekend.

Autisme wordt meestal op jonge leeftijd gediagnosticeerd (op de leeftijd van 2 jaar of zelfs op de leeftijd van 18 maanden). Ongeacht de vele diagnostische criteria voor deze aandoening, wordt bij veel patiƫnten de diagnose pas gesteld als zij de adolescentie of zelfs de vroege volwassenheid hebben bereikt. Daarom moeten ouders, wanneer een kind een ontwikkelingsachterstand heeft of risico loopt op geestelijke gezondheidsproblemen, zo snel mogelijk hulp zoeken bij medische professionals.

Ontdek de 10 signalen waar elke ouder op moet letten op de volgende pagina. het is belangrijk om te letten op wat de toekomst van ons kind kan schaden en elk risico uit te sluiten.

Spread the loveclose button
Let's Learn