12 meest voorkomende symptomen van Asperger


Het syndroom van Asperger is een aandoening van het autismespectrum. Het is een van de mildere vormen van autisme en kan moeilijk te herkennen zijn omdat het ‘hoger functionerend’ kan zijn dan andere aandoeningen. Het is moeilijk om met iemand met Asperger te communiceren, omdat hij moeite heeft om sociale signalen te begrijpen of niet goed kan communiceren.

Het syndroom van Asperger, of kortweg Asperger, is een mildere vorm van autisme. Dit betekent dat mensen met Asperger vaak ongediagnosticeerd blijven. Ze kunnen gefrustreerd raken door het gebrek aan steun die ze krijgen, wat het leven voor hen moeilijker maakt. Gelukkig kan een vroege diagnose van Asperger het veel gemakkelijker maken voor deze mensen om te leren omgaan met hun aandoening.

In dit artikel bekijken we enkele van de meest voorkomende symptomen van het syndroom van Asperger waar je bij jezelf en anderen op kunt letten. De twee belangrijkste manieren om de diagnose Asperger te stellen zijn door het observeren van aanhoudend vreemd gedrag of aan de hand van een diagnose van een medisch deskundige.

Bekijk op de volgende pagina deze 12 tekenen van Asperger die je misschien over het hoofd ziet:

Spread the loveclose button
Let's Learn